Kandelabrie forum
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Skupiny
Kalendář
Přihlásit
Registrovat
Leden 16, 2025, 12:49:55 am
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
:
Kandelabrie forum
>
Kandelábrie II
>
PROBLÉMY A DOTAZY
>
Běžné dotazy
Stran:
1
...
369
370
[
371
]
372
373
...
454
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Běžné dotazy (Přečteno 2267406 krát)
Kinkin
K2-Oligarchove
Lord
Až uslyšíš můj řev...
Zobrazit profil
Re: Běžné dotazy
Odpověď #5550 kdy:
Leden 23, 2013, 10:27:36 am
k těm pokladům....
- zkuste chodit v družinách /vždyť to sami víte/...za ty cca 2 roky mám neljepší zážitky a zkušenosti s výpravami v partě. Pokaždé se to /baj oko/ rozdělilo dle potřeb /různé "chary" , různé povolání
/ .
-samotářovi Kinkinovi nevadilo, že vykrádá poklady sám. Je rozežraný..tak tam spousty věcí nechával a bral jen to co se mu hodilo /bylo málo PC...tak nebral svitky,obvazy,lektvary,hůlky, hromady plechu /zbroje/ atd. Navíc je možnost nakoupit kvalitní batůžky...co ušetří moooc "váhy obsahu.
- Ohromná změna pro "lovce pokladů" /jste postřehli určo je "doplnění" pokladů Dm kem. Je jich teď tolik, že ani Kinkin neví kde všechny jsou a věřte má to "občíhlí"
-pak jsou tady pokládky zřízené jen pro příběhy bohů, postav a světopříběh...poloha a obsahy těhle se mění , měnícím se věkem světa
- spousty pokladů jsou zamčených a nejen poklady...výhoda pro lapky
- píšu to proto, že fakt se dá "vybrat"....pro "high" lvl bylo zřízeno NPC podtemno / o pokladech nemluvě
/, kde se můžou dosytosti vyřádit, lesli teda PC nestačí povrch
- přeji proto lovcům pokladů hodně zábavy....
Poslední změna: Leden 23, 2013, 10:36:12 am od Kinkin
Zaznamenáno
To víš ...... že ..... JO !
Lubko
GUILD-JEHO církev
Hrdina
Zobrazit profil
Odpověď #5551 kdy:
Leden 23, 2013, 10:35:15 am
Na tohle vsechno reknu jedinou vec jde zlodej carodej a mnich na poklady a jedine co nachazi je FP :-):-)
Zaznamenáno
Kdo seje vitr sklidi bouri.
Jednou přišla k trpaslikovi Smrt a chtěla si ho odnést s sebou, trpaslík se však pevně zapřel botama o skálu, na níž stál, vzpurně nakrabatil obočí a řekl ne.Tak Smrt zase odešla.
Acc; Lubizmi
Postavy:Ainur JEHO knez
Herumor trpaslici kovar
Kinkin
K2-Oligarchove
Lord
Až uslyšíš můj řev...
Zobrazit profil
Odpověď #5552 kdy:
Leden 23, 2013, 10:56:04 am
no jedno je jisté.......u pokladu rapidně klesá možnost "výdělku" a kvalitních itemů vliv
- frekvencí výběru
/ naštěstí ne všichni jsou lovci...všiml jsem si tady i RP hráče/ navíc, jak psal Orbi klesá pak i lvl pokladu
- "vyšší" lvl postavy
/okolí Kandaháru a elfí tak max do 3 lvl postavy...obtížnější poklady s vyšším stupněm lvl poznáte lehko
/
- rozdílných lvl postav v družině
/ nevím teď jestli je to rozdíl 3-5 levelů/
- poklad není bankomat, nebo ježíšek
Zaznamenáno
To víš ...... že ..... JO !
Lubko
GUILD-JEHO církev
Hrdina
Zobrazit profil
Odpověď #5553 kdy:
Leden 23, 2013, 11:07:06 am
To je mozne ze neni bankomat ani jezisek ale treba ne kazdy chce delat craft(ja ho delam bavi me) a jak si maji vydelat na uzasneho mistra nez proste pokladem? Navic z creepu pokud si toho nekdo nevsiml pada spis nic nez moc penez. Ve 3lidech expime v hradu a bylo jedno jestli sme byli lvl 7nebo 15 proste ty prachy nepadali a 30zl z upira pro 3lidi je zalostne malo.
Zaznamenáno
Jednou přišla k trpaslikovi Smrt a chtěla si ho odnést s sebou, trpaslík se však pevně zapřel botama o skálu, na níž stál, vzpurně nakrabatil obočí a řekl ne.Tak Smrt zase odešla.
Acc; Lubizmi
Herumor trpaslici kovar
Lubko
GUILD-JEHO církev
Hrdina
Zobrazit profil
Odpověď #5554 kdy:
Leden 23, 2013, 11:13:53 am
Jeste sem zapomel dodat ze craftem spis o prachy prichazis nez abys je ziskaval. Nevim jak vy ale ja nechci od rana do vecera behat ve hre a shanet prachy ale spis hrat :-)
Zaznamenáno
Acc; Lubizmi
Herumor trpaslici kovar
Shadow
GUILD-JEHO církev
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5555 kdy:
Leden 23, 2013, 12:05:40 pm
Poklady jak jsou ted se mi libi hodne, az teda na ten drop z toho ktery ani neunesu, pac jak psal Lubo tak nam padaj same FP a podobne saskarny ktere se nam absolutne nehodi, ale to je tak snad vsude, nikdy na zadnem serveru sem nenasel poklad ktery by mi pokazde daval to co potrebuju. Ale to ze mi najednou prestali poklady davat uplne penize a xp me desi, pritom pred dvema dny, a byl sem stejny lvl, poklady davali to co bych od nich ocekaval
Zaznamenáno
Villandra
Fox Sparker
Neus
Administrator
Král
Zobrazit profil
Odpověď #5556 kdy:
Leden 23, 2013, 12:07:51 pm
penez v pokladech je dost, zatim jsem nemel financni problemy
dokonce treba penize (nebo vecinu) prenechavam zbytku druziny, protoze ma postava ma RP zajem o jine veci
jen to chce vyrazit na poklady narocne a nebo vzdalene umerne lvl postavy
vyzsi lvl ani nemusi zkouset neco najit v pokladach blizko elfi vesnice nebo kandaharu, tam chodi kazdy a je tam vyluxovano
je dobre vyrazit na mista kde jde o holy zivot a ziskani pokladu je narocne (dovednostne nebo casove), proste tam kam malokdy nekdo vyrazi a nebo dojde
expit a koleckovat nejakou potvoru me nebavi... ale treba nekdo muze mit jiny nazor
diky tomu, ze poklady umerne sve narocnosti davaji i xp, tak preferuji RP vypravy nekam, proste se sebere banda, zasoby a jde se za urcitym cilem, kde se da tusit financni (i xp) zisk... napr. pruzkum podtemna (to bude pravdepodobne pristi vyprava
)
cestou je zabava, okolni svet je stale jiny a neopakuje se a vysledek jsou (krome zabavy) vecinou penize a primereny narust zkusenosti (+/- ve vyvazenem pomeru)
ztratovy kraft?
diky tomu, ze pokusne vyrobky jdou rozebrat (jen alchymista ma smulu) jsou naklady minimalni
pri spravne volbe cvicneho vyrobku, se da zlepsovat s min. ztratama materialu, par malo baliku by melo stacit na postup o kvalitu vyrobku nahoru
jestli jeste k tomu opravdu hrajete RP remeslnika a aktivne se nekomu (i nahodne potkanemu) snazite neco prodat, hadam ze ve ztrate byt nemusite, lidi ted hraje uz celkem dost
Zaznamenáno
Orbi
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5557 kdy:
Leden 23, 2013, 12:31:13 pm
No kebyze Oran nemusi neustale dokupovat znicene vybavenie po kazdej vyprave /neviem preco sa mu rozbije tak rychlo/, tak nevie co s peniazami. Je vsak pravda, ze zase skreckujem poklady.
Na druhu stranu, stale plati, ze cim vyssi level postavy, tym menej penazi, preto je dobre si na nizkych leveloch sporit na "dochodok", lebo sa lahko moze stat, ze na 35-40 leveli nebudete mat pristup k ziadnemu poriadnemu pokladu. Jedine v parte, co zas nemusi vyhovovat vsetkym postavam.
PS: Niektore DM poklady zmizli ... to je zamer? /nemyslim teraz troli poklad za wyvernami/
Zaznamenáno
Taita
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5558 kdy:
Leden 23, 2013, 12:39:53 pm
Citace: Neus Leden 23, 2013, 09:26:16 am
Citace: Taita Leden 23, 2013, 08:57:03 am
Citace: Neus Leden 23, 2013, 08:05:28 am
Citace: trepik Leden 23, 2013, 07:49:40 am
Když už jsme u těch pokladů, neříkalo se někde, že by se měli pokud možno generovat poklady podle toho, co by měla postava potřebovat?
Když pominu to, že jako postavičce zloděje se vygeneruje roba s čarodějnýma slotama a na wisdom, tak co mě fakt zaráží, když se mi vygeneruje plná plátovka, kterou ani neutáhnu, natož abych jí použil. Kdyby to bylo v jednom případě, tak bych nad tim mavnul, ale stává se to v 90% vybrání pokladu (pokud je tam nějaká jiná věc než trocha peněz nebo lektvar). Je to v pořádku, nebo je někde něco špatně (samozřejmě i na mojí straně) ?
to ze se poklad snazi trefit "presne" do touhy postavy uz neplati
ukazalo se, ze skript nema sanci uhadnout, jake touhy a plany do budoucna ma postava... to by asi nezvladnul na jednou zkouknuti postavy ani clovicek
takze ted to funguje, tak ze si hra dela statistiku prave hrajicich postav (asi 1 den zpet) a podle jejich typu vybaveni plni nahodne poklady
takze to co najdete se pravdepodobne bude hodit nejake postave... tj. pri trose snahy to jde prodat
a kdyz nechcete hledat PC, muze to koupit vetesnik a treba vam i neco uzitecnejsiho proda
Tak mi napada. Preco nefunguje skript tak, ze si pozrie co mam na sebe a vygeneruje nieco na ten styl? Vravis ze to tak funguje ale poklady sa rozhadzu nahodne. Radsej by sa poklad mohol spawnut rovno do truhly, ktoru otvaram.
no tak nejak funguje vetesnik
ale mit to v pokladech a s pokladovym bonusem(vylepsenim) a rovnou pod nosem, teoreticky bez zapojeni ostatnich hracu... no nevim
a co mam vyzkousene, tak i kdyz to temer "kopiruje" vybaveni, tak muze vzniknout vec, ktera se postave nemusi hodit
kdyz se skripty zkousi trefit do touhy vsech hracu najednou, je veci sance, ze to bude nekomu uzitecne
jestli si dobre pamatuji, tak u vybaveni jednoho druhu (treba pasku) je cca 5000 kombinaci vlastnosti, s pokladovym bonusem se to muze vysplhat cca k 50000 kombinacim
u zbrani je tech kombinaci take kolem 50000
a ted zkuste vybrat tu spravnou a "nejlepsi"
mam tam nejake pravdepodobnostni zvyhodneni u vlastnosti, ktere se k sobe muzou lepe hodit, ale i tak muze vzniknout podivnost, ktera se muze hodit nekomu podivnemu
Mas pravdu. Nastavovat poklady tak aby sa vygenerovalo hracovi to co ma na sebe len lepsie by bol krok zlym smerom. Ale dalej si pisal toto:
"a co mam vyzkousene, tak i kdyz to temer "kopiruje" vybaveni, tak muze vzniknout vec, ktera se postave nemusi hodit"
Toto vlastne nas problem riesi nie? V poklade sa zacnu objavovat veci, ktore ma hrac na sebe no zaroven sa mu kombinacia nemusi hodit. Ide mi o to, aby sme mnozinu nezmyselne generovanych kombinacii predmetov v pokladoch okresali na mensiu mnozinu, ktora je stale dostatocne velka na to, aby si tam hraci nechodili na istotu po lepsiu vybavu.
Zaznamenáno
Felis - alchymistka ako lusk (wipe)
Sollin Olath - "Co si to ke me dovolujes ty spino!" (wipe)
Amélia
Orbi
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5559 kdy:
Leden 23, 2013, 12:49:43 pm
Inak ... pisete ze tu vyberate stale FP, ale nikdy sa neda skoro ziadna kupit.
Zaznamenáno
Shadow
GUILD-JEHO církev
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5560 kdy:
Leden 23, 2013, 01:11:46 pm
Ani nevim kde bych to mel prodavat
a litat za kazdou postavickou, jestli nechce neco ode me to se mi teda nechce
Zaznamenáno
Villandra
Fox Sparker
trepik
Hrdina
Zobrazit profil
Odpověď #5561 kdy:
Leden 23, 2013, 01:31:21 pm
Mno já se snažim to vždycky prodat, třeba přes toho vetešníka nebo vitríny. Spíš by mě zajímalo, jestli je nějaký pravidlo, jak od vetešníka koupit i něco užitečnýho. Někde jsem četl, že prodává jen těm, kdo u něj prodávaj (což splňuju) a jen prvnímu po restartu (což je, když nic jinýho, dost nefér)...
Zaznamenáno
Zabij to dřív, než to zabije tebe!
Belar'Dia
Milmar
Rilwen Pendragon
RIP - Rilwen La'Lyth Tulogail, Rilwen Pendragon
Neus
Administrator
Král
Zobrazit profil
Odpověď #5562 kdy:
Leden 23, 2013, 01:44:16 pm
Citace: trepik Leden 23, 2013, 01:31:21 pm
Mno já se snažim to vždycky prodat, třeba přes toho vetešníka nebo vitríny. Spíš by mě zajímalo, jestli je nějaký pravidlo, jak od vetešníka koupit i něco užitečnýho. Někde jsem četl, že prodává jen těm, kdo u něj prodávaj (což splňuju) a jen prvnímu po restartu (což je, když nic jinýho, dost nefér)...
vetesnik neprodava jen 1. postave po restartu
ale kazde postave pri jejim 1. pokusu o "jiny" obchod po restartu
Zaznamenáno
Petrana
Mob
Zobrazit profil
Odpověď #5563 kdy:
Leden 23, 2013, 02:13:59 pm
Já bych se vrátila na začátek diskuze, co se týká pokladu a jeho "snahy" uhodnout co kdo potřebuje. Já mám teda zkušenost se svojí "malou" holkou, že kdykoliv jde na pokady a teda má vůbec štěstí, že něco najde, najde co potřebuje. Je to obyč bojovnice na rapíru, na ten má zaměření. našla jsem dvě lehké zbroje, jeden rapír, nějaké lékarny, pásek s obratností. Vše jak by potřebovala a jak by se jí to hodilo. Vzhledm k její malé síle, jsem nenašla nikdy nic co by neunesla domů. No možná je to taky proto, že k těm pár zlaťákům tam byla vždy snad jen jedna věc. Ale co už
Takže si myslím, že poklad se aspoň u mě chová přívětivě a vychází mi vstříc.
Zaznamenáno
Když nejsou slyšet bubny, patrně nikdo nebubnuje.
Platí se za liščí kožich, ne za liščí noru.
trepik
Hrdina
Zobrazit profil
Odpověď #5564 kdy:
Leden 23, 2013, 02:18:57 pm
Zloděj, na obratnost a luk, Našel jsem jen nějaký FP, pár rob(většinou na wisdom, nebo s nějakýma čarodějnickýma slotama) a pár lektvarů a hůlku. + pár knižek, ale převážně FP... Tak bych řekl, že u mě se teda chová dost prapodivně...
Zaznamenáno
Zabij to dřív, než to zabije tebe!
Belar'Dia
Milmar
Rilwen Pendragon
RIP - Rilwen La'Lyth Tulogail, Rilwen Pendragon
Stran:
1
...
369
370
[