No tak, nemal som moc casu a ked som prisiel z roboty moc sa mi nad tym nechcelo premyslat.
http://www.uloz.to/xBkzFFg/udp-test-zipTu je odkaz na nejaky Udp test, su tam pribalene 2 scripty napisane v pythone, osobne s tym niesom spokojny a da sa to pokladat fakt len za test casti testovacieho nastroja, ponivac v pythone som uz nerobil roky. Je treba to vyskusat spustit a poslat nejake packety. Nepisal som tom ziadny help takze ho napisem sem
Popis spustenia:
Server
python server.py -p 5030 -r (spusti server na porte 5030, -r BUDE ODPOVEDAT klientovi na jeho zaslane packety), defaultny port je 5020 ak nieje zadany parametrami inak, vsetky parametre su nepovinne
python server.py (spusti server na porte 5020 server, nebude odpovedat klientovi na packety)
Client
python client -p 5030 -h 37.205.11.93 (Odosle 100 packetov na danu ip na dany port)
parametre:
-p 5020 cielovy port servera
-h 37.205.11.93 cielova ip servera
-s 40 bude packety odosielat v 40ms intervaloch
-c 1000 posle 1000 packetov
Ak nieje zadany host ani port bude defaultne kontaktovat moj server na porte 5020, Tak isto pre testovanie nechavam bezat serverovy script s parametrom -r (cize na vsetky dotazy odpovie) na 37.205.11.93 na porte 5020
Niesom si isty ako to pojde, mne sa to podarilo vzdy so 100% uspesnostou aj s odpovedou, je tam pouzita twisted library na pracu so sietov, cize neviem presne ako to funguje. O vikende budem mat viac casu a mozem zostrojit nejaky lepsi nastroj ak bude potreba.
Popripade mi vytvor SSH ucet na ten server a tam to v /home otestujem/
mozno bude treba nainstalovat twisted do pythonu, takze klasicky
sudo apt-get install python-twisted
Dufam ze ti to nejak pojde rozbehat, niesom na ten script vobec hrdy