Kandelabrie forum
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Skupiny
Kalendář
Přihlásit
Registrovat
Leden 16, 2025, 12:43:46 am
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
:
Kandelabrie forum
>
Kandelábrie II
>
PROBLÉMY A DOTAZY
>
Běžné dotazy
Stran:
1
...
347
348
[
349
]
350
351
...
454
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Běžné dotazy (Přečteno 2267253 krát)
Kinkin
K2-Oligarchove
Lord
Až uslyšíš můj řev...
Zobrazit profil
Re: Běžné dotazy
Odpověď #5220 kdy:
Listopad 22, 2011, 07:44:48 am
Citace: alchymista Listopad 22, 2011, 01:05:45 am
Citace: Neus Listopad 20, 2011, 11:11:34 pm
no jak kdyz neco otevres, tak si muzes neco vzit
kdyz te u toho nekdo vidi nebo slysi, tak mas problem
i kdyz te primo nikdo nevidi a neslysi, tak s rostoucim poctem akci (nemusi byt jen 1 zlodeje ale klidne i nejakych cizich) ve vykradane lokaci, roste i pravdepodobnost odhaleni
Já měl na mysli teď skill "kradení"... je to k něčemu? Dá se krást něco (cokoliv) z inventáře postav? A případně, jak se to počítá. A TO těch truhel, o kterých si mluvil, závisí na čem?
Zkusím Ti to popsat laicky, jako amateur, bez nějakých číselek a propočtů jen podle zkušenosti, to eště zvládnu
:
Zajímavá a dobrá otázka. Tak jako u druidky sem věděl kam dát bodíky při postupu a zhruba mi to vycházelo u zlodějě ne. Kdybych měl pokaždé k dispozici 20, tak je mam kam rozdělit, protože:
-
kradení
-zajímavý skill, už jsem to psal, můžeš okrádat PC hráče doporučuji nepřátelské frakce, jestli na nějaké narazíš.
- NPC lupiče okrádám už od 5-6 lv. Nádhera - obereš je v invisu a pak na ne udeříš. Nemají heal, poněvč lahvinky s léčením Ti cinkají v Tvém batohu a ukradneš víc zlatáků jako když je tafneš a obíráš je na zemi. Problém, jak Tě odhalí. Protože kradeš a nejsi připraven na boj. Ale to je u kradení všude. Okrást je, je lepší, než je zabít a pak obrat. Problém nastáva až u vyšších lvl, protože sem koukal jak tele, že viděli můj invis, asi tak od 15 lv. Jsou hodně agresivní a střílejí po mně výbušné šípy
asi vědí, že jim hrabu do řemesla. Zajímavé je , je okrádat když s někým bojují
, třeba s Tvým "nabušeným" henchmenem.
- NPC příšerky u sebe nic nemají. Nevím lesli to neni mojím "nízkym lvl", ale na 98% prázdno - škoda.
2% nechávam pro jistotu, kdyby náhodou. Už jsem o tom jednou psal, že by bylo dobré kdyby, měla každá 10 zabitá potvora "nějaký item" u sebe třeba náhodny - expení by bylo dost zajímavé a kradení taky
. Třeba sem vědel, že neporazím Ephiteuse, tak sem ho zkoušel obrat o klíč. Z 3 pokusů 2 odhalené a 1 uspěšný -
napsalo mi hlášku, že cíl nemá u sebe zlato ani jiné věci, což je u aspoň "bose" škoda. Zloději jako povolání nejsou primarně určeni na boj. Mohli by mít, tedy vetší šanci "zabodovat" jinde jako ostatní
. Určitě vetší šance je u NPC "healerů" na lahve atd.
- NPC postavy obchodníci, tovaryš, stráže nic 100% což je zase škoda. Zarazilo mně to akorát u bankéře, aspoň něco málo mohl mít, kdo jiný?
- Opět vyzkoušeno jen na nepřatelske frakci, předci jenom nechci přijít v Kandaháru o ruku nebo zhnít ve vězení hehe.
-Truhly nádhera nejvetší - material můžeš vybrat neomezeně a věci - 1 do restartu - PC hráčů a u jiných spolků, samozřejmně v truhlách s pokladem vybereš všechno. Dobré je vykrádat "sysliče", jak to tady už někdo napsal. Akorát to musíš brát tak, že jsi zloděj a nezajímají Tě ostatní. Jinak máš problém jak ja, jako zloděj gentleman - neni to moc vhodné, zloděj je zloděj, ale dá se. Trochu odbočím. No a aby si se někam dostal něco ukrást, potřebuješ další skill,
otvírání zámků
.
Super skill na zkracování cesty k pokladům a na "důležité" místa. Nějak sem to nesledoval, ale dveře mají od 20 do 78 nejvíc co jsem zkoušel. Nějak od 10 lvl mi automaticky hážou kosty 20, tz. max co Ti můžou kostky dát. Jestli to je "featem" nebo obratností nevím. Tohle tady ve hře funguje, nemusím proběhnot celým "dungeonem" když znám kratší cestu. Namaxovat obratnost a přidat lektvar + nějaké hadry na podporu skillu a otevřeš všechno co můžeš podle "nasázenych" bodů do otvíraní zámků.
- a jsem u toho , kydž dávaš body do kradení a otvírání zámků, chybí Ti na pasti a třeba přesvědčovaní + všímavost atd. I zlodějů tím pádem, může být několik "druhů"
- Možná stačilo napsat tady tu větičku - povolání jako každé jiné, připadá mi, že je u něho vetší zábava
Poslední změna: Listopad 22, 2011, 07:56:53 am od Nani
Zaznamenáno
To víš ...... že ..... JO !
Kinkin
K2-Oligarchove
Lord
Až uslyšíš můj řev...
Zobrazit profil
Odpověď #5221 kdy:
Listopad 23, 2011, 04:36:38 pm
Pomoc, do vitríny pro truhláře nejdou loutny
. Dík
Zaznamenáno
Neus
Administrator
Král
Zobrazit profil
Odpověď #5222 kdy:
Listopad 24, 2011, 08:32:35 am
Citace: Nani Listopad 22, 2011, 07:44:48 am
...
- NPC příšerky u sebe nic nemají. Nevím lesli to neni mojím "nízkym lvl", ale na 98% prázdno - škoda.
2% nechávam pro jistotu, kdyby náhodou.
...
- nektere (inteligentni) priserky u sebe mivaji lektvary na leceni... to uz jsi psal
- banker by mohl mit penize u sebe, ale... potom by to byl snadny cil ke zbohatnuti, stacilo by ho zabit a vsechny penize rychle sebrat, pockat si na jeho nahradnika, atd.
- bossove u sebe mivaji casto klice, z hlavy si pamatuju hlavne toho golema v zelezne vezi, Epitheus ma klic asi taky, ale proc ho nevypustil? to ted nereknu, asi ma ohromnou vsimavost (kdyz bude cas muzu se kouknout jak to vlastne je)
Zaznamenáno
Kinkin
K2-Oligarchove
Lord
Až uslyšíš můj řev...
Zobrazit profil
Odpověď #5223 kdy:
Listopad 25, 2011, 08:00:31 am
Citace: Nani Listopad 23, 2011, 04:36:38 pm
Pomoc, do vitríny pro truhláře nejdou loutny
. Dík
Eště pořád nejdou dát ty loutny do vitríny u Palivce
. Dík
Zaznamenáno
alchymista
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5224 kdy:
Listopad 25, 2011, 08:34:43 pm
Citace: Neus Listopad 22, 2011, 01:20:27 am
kradeni, jako tahani veci z inventare se da pouzit na PC i NPC
nemeli by jit ukrast tezky a velky veci, ale spis drobnosti (lektvary, sperky, klice, ...)
hazi se na to normalne jako vsude v NWN, z hlavy to presne nereknu, tak radeji nebudu ostatni plest, da se to najit nekde na internetu
TO zamku truhel zalezi na kvalite truhly
TO zamku dveri zalezi na tom jaky poklad dvere hlidaji a nebo k jak velkemu domu patri (maly dum je snadnejsi nez palac)
Děkuji, přesně to jsem chtěl vědět
Zaznamenáno
Čím delší podpis, tím kratší...
alchymista
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5225 kdy:
Listopad 25, 2011, 11:35:59 pm
Snažim se narvat do vitrýny loutnu, ale stále to nejde...
Zaznamenáno
alchymista
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5226 kdy:
Listopad 26, 2011, 11:22:06 am
A ohledně těch banditů prokukujících invis... to se stává jenom u toho jejich lukostřelce, jestli se nepletu. A myslim si, že to je způsobeno tím, jak je napsaný ten script. Zkusim si tipnout a řekl bych, že je to napsaný tak, že při vstupu na nějakej waypoint, když se spawnou ti bandity, tak se z waypointu veme objekt jako oPC a pak se jednoduše banditum nastaví, aby útočili na oPC... NWN server už pak neřeší, jak se o něm ti banditi dozvěděli, ale prostě útočí. Nebo má lučištník TSko a ten výbušnej šíp je udělanej nějak na styl... FireArrow(GetLocation(oPC)) - nevim z hlavy ted ty funkce, ale každopádně... myslim, že kdyby se banditi nastavili tak, že jenom vyrazí danym směrem, tak už by si sami zaměřili cíl po cestě, jak by k němu běželi. Případně jedna if podmínka, jestli je cíl neviditelnej, pokud chce autor zachovat ten "moment překvapení", kterej banditi dávaj
Zaznamenáno
Neus
Administrator
Král
Zobrazit profil
Odpověď #5227 kdy:
Listopad 26, 2011, 03:55:22 pm
je to uplne jednoduchy
s rostoucim lvl banditu rostou i jejich schopnosti a vybaveni (to je logicky)
takze casem zacinaji videt do neviditelnosti (napr pres lektvar)
Zaznamenáno
alchymista
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5228 kdy:
Listopad 27, 2011, 02:41:50 am
Citace: Neus Listopad 26, 2011, 03:55:22 pm
je to uplne jednoduchy
s rostoucim lvl banditu rostou i jejich schopnosti a vybaveni (to je logicky)
takze casem zacinaji videt do neviditelnosti (napr pres lektvar)
Mě se zdálo, že ten šíp lítá už i na nižších levelech. Ale kdy řikáš, že maj prohlédnutí neviditelnosti až od určitého levelu, tak ti to budu věřit
Zaznamenáno
Geralt z Rivie
K2-Oligarchove
Král
Čokoláda
Zobrazit profil
Odpověď #5229 kdy:
Listopad 27, 2011, 11:02:29 am
Však taky Výbušný šíp a TS jsou dvě věci ne?
Zaznamenáno
Yariel, Gaeldrin, Aluvian
~~~
"Vědění je síla"
alchymista
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5230 kdy:
Listopad 27, 2011, 11:38:48 am
Citace: Geralt z Rivie Listopad 27, 2011, 11:02:29 am
Však taky Výbušný šíp a TS jsou dvě věci ne?
Né, když na tebe letí do invisu výbušnej šíp na vzdálenost, kdy ty bandity ještě ani nevidíš
ps: TS a prohlédni neviditelnost jsou dvě věci ne?
Zaznamenáno
Geralt z Rivie
K2-Oligarchove
Král
Čokoláda
Zobrazit profil
Odpověď #5231 kdy:
Listopad 27, 2011, 02:11:06 pm
Hehe, tak to jo, jinak ten lučištník z nich bývá nejsilnější, jako první se "upgraduje", tak možná proto
A ano, jsou to dvě věci, jenže pro potřeby vidění neviditelných se dají považovat za jednu, protože v tom ohledu fungujou úplně stejně. Přesto se omlouvám za možná matoucí aproximaci
Zaznamenáno
Yariel, Gaeldrin, Aluvian
~~~
"Vědění je síla"
alchymista
Šampión
Zobrazit profil
Odpověď #5232 kdy:
Listopad 29, 2011, 02:09:31 am
Doufam, že to patří do běžnejch dotazů... nezbláznili jste se?
To vykrádání baráků je úplně mimo mísu. Den jsem tu nebyl (ano, někteří z nás musejí občas i odběhnout od počítače a věnovat se i jiným věcem) a baráček úplně vybrakovanej. Dračí kůže pryč, kůže z wyverny pryč, úlomky pryč, hematit pryč, dřevo jsem raději nekontroloval, ale mam takový tušení, jak to s nim dopadlo.
Nemůžu tady bejt celej den, abych si ohlídal baráček a stejnětak tu nemůžu bejt pak tak dlouho, abych oběhal suroviny, které potřebuju... jednoduše řečeno mám čas tak na to je jeden den oběhat a druhý den zpracovat. Jelikož není žádná možnost vylepšení zámku u dveří, nebo nějaké pasti, nebo stráž, cokoliv... tak mi přijde silně nefér, že zloděj se jednoduše podívá do seznamu hráčů a počká si, až odlognu. Ale stejně... neomezené vybírání materiálu je úplně mimo... to mam všechno před odlogem prodat? K čemu ten barák potom bude, to by mě zajímalo. Asi na procházky zlodějům, jestli tam někdo něco nenechal, než se odlognul, tak se to tady asi bude hrát.
Mam teda lognout taky svýho zloděje a všechno vybírat? To udělá každej a můžeme baráky zrušit. Jestli je to nějakej dlouhodobější plán, tak to, prosím, řekněte rovnou, nebudeme si přece házet klacky pod nohy.
Předem děkuji za všechny milé odpovědi, které se sem sesypou.
Zaznamenáno
Kinkin
K2-Oligarchove
Lord
Až uslyšíš můj řev...
Zobrazit profil
Odpověď #5233 kdy:
Listopad 29, 2011, 09:10:39 am
Takže to bude asi " na delší dobu - už jsem nepsal asi 2 týdny " Samozřejmně za to nemůže "vedení, ale ja hráč"
Teď se pokusím " stručně " : POPEL NA MOJI HLAVU hehe:
- je mi líto, že hráči logujou 1-2-3 za 2 týdny - samozřejmně mají rodiny a prácu jak ja - můj odhad průmer. věku hráčů je tak 30+ a jsem tady v podstate měsíc skoro "sám" Výjimky Romi, Twin,Hay,Tanya, ted začali "logovat" Falbert a Ogren + nejací nový (poznámka překladatele jsou to skutečně "začínající hráči?) Zrovna "navštívím" domek hráče, ktery občas " loguje" -
prominte mi to, už se to nestane
.
-
Vykradu hrače, který je podobnej mně, ale mám se co od něho učit. Má asi 8 postav možná víc ja jen 3
. Máme to tak proto, že vzhledem k stávajícímu počtu PC nám nemá kdo zajistit suroviny ( takhle je nastaven system - na určitý "minimální" počet PC)- nejsou kůže dřevo a další 4+ 5+okruhy. Nebýt Falberta a Ogrena nejsou kovy, kameny ani ulomky, tím pádem esence atd. Už přestává rozhodovat ekonomika, ale rozhoduje počet PC.
- Měl jsem počkat
třeba týden - dva - měsíc dva ( main gott ) až PC logne a pak ho vykrást.
- stejnou chybu jsem udělal s frakcí Shar-že jsem tam vykradl nachystaný material v truhlach pro " někoho", který (a pry jich mělo být víc)
" neloguje ". Dostal jsem vyhubováno, jak ted od Alchymistu alias Hybridus alias nevím kdo eště
Asi hodně lidí hraje Skyrima, jak už jsem jednou psal
U frakce Shar,jsem te doby nebyl. Podle mně tam už pár týdnu nikdo neni...a nezajíma mně to.
- Přečetl jsem si a zabralo mi to asi 2 dny ( po práci ) času komplet forko Kandel 2 od roku 2008 a nepoučil se. No tak to je asi všechno na moji hlavu. Zkusil jsem, viděl jsem a
už do domků nepůjdu.
Tak to je všechno a ted POPEL NA HLAVU VYKRADENÉHO:
- dračí kůže nebyli, neco hematit 10 balíků, ůlomky 26 balíků a asi 21 balíků wyverních kůží cakum prdum " jen ubohych " 28 měšců zlata.
Neni problém vrátit, ale proč? Pro tohle
? Pořádně čtěte ,taky jsem tomu nevěřil
-
jestli mě s tim zlodějem nepřestaneš prudit, tak budu hodně zlej
- Citace dnes na osobním mailu na forku od hráče Hybriduse alias Alchymistu alias nevím koho
A JAKO CO - BUDEŠ MI ROZBÍJET VITRÍNY, LOGOVAT ZLODĚJE A VYKRÁDAT SE NAVZÁJEM? Logovat high level TANYU a číhat na mně za rohem?
Uřezávat hlavy postavám a kazit hru? "
!!!!! Kazit hru programkama !!!!!?
" Prosím, můžeš nezapomínej, že nemáme všichni 16 let a tobě hádám tak 47
, neli víc. Nečteš pořádně forko, jinak by si viděl kolika RPG jsem prošel. A těch serverů
Četl jsem fórko od roku 2008, takže : Jak Hybridus alias Alchymista ví, že jsem to ja
I informace v IC sekci neni směrodatná - mám to z forka 2008-2011 - ne z mojí hlavy.
- Jak to, že má vzádu v domku zařízenou dílnu - ponky a je to zakázané?
-Proč jsi neskladuješ material v oslounech hned u banky? tak to dělají všichni tady. Oslové se nedají vykrást. Ale možná vím proč
Už to tak děláš a máš je narvaný materialem
. Ale to ti nestačí asi + maš předci osobný trezor+ trezor v bance...aha, tam je taky plno. Promiň mi, to říkám jenom prroto, že tady zloděj nemůže.
- Domky jsou primárně určené na odpočinek bez placení v hospodách, prodej výrobků ne na dílnu a skladiště, ale kdo se nebojí si tam davat material za 50k a víc prosím.
- Klidne vykradnite domek Kinkina , nic tam nemá, jen postel , trezor a vitríny.
-ANEBO " STAŘÍ PC VETERÁNI tady VYKOUPÍ MATERIÁLa pak "počkají tyden , mesíc " až začátečníci vykoupí překupníka a prodají to ZPÁTKY? Takhle to děláte ? Nebo jak?
Poslední změna: Listopad 29, 2011, 09:23:40 am od Nani
Zaznamenáno
Neus
Administrator
Král
Zobrazit profil
Odpověď #5234 kdy:
Listopad 29, 2011, 09:14:56 am
nevim jak dlouho jsi nehral
nevim jestli jsi dostal nabidku na "ochranu" a zaplatil
taky nevim jestli to byl organizovany zlodej gentleman (nemel by pobrat vsechno, ale jen prehnane zasoby)
k cemu je dum?
co tak pozoruji tak tu jsou 2 druhy domu:
- skladiste - barak "syslicu" vypada jako skladiste ("rodina" Tanya, ...), vsude truhly, police, atd. temer nic jineho nez sklad tu neni... brr hruza, majitel vecinou ani moc nespolupracuje s okolim, vsechno si nechava pro sebe (pred zavedenim zlodeju se casto stavalo, ze prekupnik nemel material, protoze zustaval "nasysleny" u par "syslicu")
- bydleni/obchod - domy na bydleni a obchod (Mala romi, Kinkin, ...) , vsechno elegantne zarizeno, minimalni skladovaci plochy, predni cast domu je luxusni obchod se zbozim pro ostatni hrace, zadni cas je luxusni bydleni pro majitele a pripadne jeho navstevy... hezke na to koukat a neni poradne ani co krast, majitel pravdepodobne spolupracuje s ostatnima hracema, vecinu veci co ma navic prodava
(to ma za vyhodu ze si nemusi udrzovat poradek a muze bydlet, ostatni muzou hrat, toci se penize a stoji to jen par % ceny zbozi)
Zaznamenáno
Stran:
1
...
347
348
[
349
]
350
351
...