vsechny prehozene veci se prokleji
nejsnadnejsi zpusob jak ziskat kvalitni vec je koupit to od cizich remeslniku
vim, ze je nadherne, lakave, pro lenochy idealni, atd... vyrobit vec "nahodou" ji dat do vitriny, prelognout a "nahodou" si ji kopit, ale to si moc lidi nezahaje...
tezko se posuzuje co je a co neni spravna cena
existuje zpusob, jak si koupit "vlastni" vec, ale je treba nevyrabet ucelove jen pro sebe, ale hlavne pro ostatni (remeslo je kseft a ne zasobovani jen svych postav)
vyrobky, ktere lezi nekolik real dni ve volne pristupnych vitrinach, ve kterych nakupuji i cizi postavy, jsou z prokleti vyrazeny
dusledek:
remeslnik od hrace co nerad nakupuje od cizich
, musi dostatecne zasobit trh vyrobky za realne ceny, tak aby na jeho jine postavy neco po par dnech zustalo
Neusi ,nenapadám tu myšlenku (opatření ) jako celek ,ale proto že většina z nás ví, že to neplatí pro všechny řemesla. Což ,jak jistě uznáš, je špatně .
Na jedné straně přez překupníka umožňuješ ,si nakoupit vlastní suroviny a což je pro mne paradox za „diktované „ceny NPC překupníkem ( bez možnosti je okamžité zvednout ,či snížit) a na druhé straně se omezí pouze skupina PC ,která si volila povolání bez těhto informací – nemluvím teď o sobě, ale všeobecně .
Pomineme li log ,který to možná ještě hlídá i u ostatních řemesel ,přehazování věci a kde tedy možná hrozí hráči nějaký ten trest ,budeš li ovšem mít čas a chuť to dohledávat .
Věci co se štosují na sebe – vrhaci zbraně ,šípy atd , to podle mne pustí jako neprokleté (mám vyzkoušeny střely do praku ) .Logicky sem tedy padají i lektvary a trochu nelogicky nástroje + věci co mne momentálně nenapadají .K čemu je tedy opatření které neplatí pro všechny bez rozdílu stejně ?
tezko se posuzuje co je a co neni spravna cena
existuje zpusob, jak si koupit "vlastni" vec, ale je treba nevyrabet ucelove jen pro sebe, ale hlavne pro ostatni (remeslo je kseft a ne zasobovani jen svych postav)
vyrobky, ktere lezi nekolik real dni ve volne pristupnych vitrinach, ve kterych nakupuji i cizi postavy, jsou z prokleti vyrazeny
Chápu li tvou radu správně ,abych si koupil od sebe neprokletou věc ,musim nasypat do vitríny 15 povolených ks stejného výrobku + je pěkně cenově nadsadil a pak vyčkal třeba týden , než se z ní stane neprokletá?!
To mne budou kováři mít moc rádi ,když nebudou mít kam svůj sortiment dávat .
dusledek:
remeslnik od hrace co nerad nakupuje od cizich
, musi dostatecne zasobit trh vyrobky za realne ceny, tak aby na jeho jine postavy neco po par dnech zustalo
Nejde o kupování od jiných ,tedy pokud to není paladin a pod ,ale o čekání na někoho ,kdo je schopen to či ono vyrobit ,tedy pokud jej nechci spamovat tellem ,či otravovat jiným způsobem .Kdepak jsou Ty stížnosti před wipem ,že jsou vsici zalezlí v barakách a pod a že není s kým hrát ,nebejt vsichni na jedný hromadě ,nepotkáš tu taky nikoho ,pač vsici neco schaní ,prachy ,surovina apod ...Podle mne ,nedostatkem peněz a porodníma problémama světa směruješ obyčejné suroviny k překupníkovi – což je asi dobré,ale postupem času se překupník změní jen v legální přehazování surovin . Upřimně ,kdo by prodal přiklad ,surový kámen diamantu obchodníkovi za 1 k ,když jej případný kupec – zlatník ,vybrousí ,naskiluje na něm a ještě prodá prach po 1 k + kameny po 1 k což je dejme tomu 500 zl výdělek pro zlatnika bez rizika . Tím ,nechci schazovat překupníka jako myšlenku ,dobře zatím nahrazuje skladníka ,po kterém se tu už volá roky a jednou se ho třeba dočkáme .….
Nejsem si zcela jist, že tě chápu. Třeba se Neus chytí líp.
Ale pokud jde o prodávání pod cenou, je to jednoduché:
Opravdu ,kdy bereš tu jistotu ,když nikdo a zdůrazňuji nikdo ,nedokáže stanovit cenu výrobku jako takovou .
Možná jsi ekonomický expert ,či finanční poradce strany a vlády ,tak mne ,nás pouč .
Na jedné straně máš vstupy – suroviny ,nástroje ,neměřitelný skill ,klíče od dolu a pod ….
Na druhé tedy vstup + přirážku příslušného obchodníka pro město ( daně )
A na konci zákazníka ,který je ochoten či neochoten tu věc koupit ,či zaplatit a má li na to hotovost .Slintalů na sklo je tu dost a bohu žel k nim patřím i já ,nemám na to .
Nejsem si zcela jist, že tě chápu.
A) Pokud na tom nevyděláš, tak jsi buď blb nebo jde o support. Pokud prodáváš jiné své postavě, supportem to silně smrdí na míle daleko. Pokud je tvým problémem ingorantství (a něříkám, že to tak nutně je, jen že by mohlo), měl bys s tím něco dělat. Napříkald se podívat do vitríny a udělat si obrázek podle cen ostatních prodávaným předmětů. Je to tak těžké nebo potřebuješ vodit za ručičku?
Nepochopil jsi evidentně nic a předpokládám ,že nemáš ani info oč konkrétně šlo ,ani přehled o cenách či sortimentu výrobků .To že je ve vitríně např. sekera +1 za 4 k,neznamená to, že ji někdo koupí tak že obrázek si udělá pouze visionář tvého typu .
Netřeba myslím komentovat dále ,proto že vezmu li to dle cen surovin u překupníka + cenu nástroje (v příslušném poměru ) vychází mi stále zisk +-250 zl-tedy v mém případě .Je to ale stejně jedno ,páč dle slov neuse by to bylo prokleté stejně ,byd by byla cena jakákoli ..
B) Pokud prodáváš pod cenou záměrně a přesto na tom pořád vyděláváš, je třeba si zase položit otázku, proč to děláš. Nechceš vydělat? Cheš být kamarádský ostatním postavám? Chceš zničit ostatní prodejce? Jsi líný zjistit si ceny? Máš potřebu nabourat už tak chatrnou ekonomiku K2? Težko ti někdo může odpovědět na otázku ohledně tvé vlastní motivace. To musíš nejlíp vědět sám.
Je to na mne moc chytré a nedomnívám se ,že jsou li na trhu výrobky +3 a já si prodám +1,který tam v prodeji není že bych cokoli nabourával .
BWT ,
jakej pak je rozdíl dle tebe ,mezi prodejem ( a tedy suportem ) surovin přez překupníka z postavy na postavu (jednou prodám,druhou koupím ) a prodejem výrobku přez vitrínu .Asi moc velkej ne ,že .U překupníka to jde hned a bez rizika a v obchodě se věc změní na prokletou ,ale peníze z prodeje (a ted odhaduji nekontroloval sem to ) přistanou výrobci na účte .A platí toto opatření u kováře ,krejčího ,zlatníka -pročpak asi neplatí u lektvarů nástrojů atd,atd ...