Hmm mno jestli je jednoduší naplánovat a provést útok než obranu, tak to teda nevím proč nám ještě nepatří podtemno...
No jistě, hráči se svou inteligenci jsou ničivá síla. A Když někde tuplem naběhnou ta vesměs vyhrávají, horší to je když máš město které se skládá ze tří lokací a musíš ho ubránit, tohle není zase taková sranda, musíš lidi rozdělit na 3 skupiny a začínají problémy.
Mno a vem si, že obě strany jsou PC, to si pak obránci postaví na hradby(pokud je mají) lučištníky, před brány narvou za sebou osmery (5) zátarasy, postaví za ně lučištníky a čaryfuky, před městem vykopou zákop a nalijou tam nějakej sajrajt, třeba kyselinu, mno potom to budou mít útočníci docela těžší, nemyslíš?
No trošku to rozvedu.
Pro bitvu by mělo platit že se během celé doby bitvy nesmí odpočívat.
Bitva je v reálném čase 2 hodin maximálně.
Pro obránce platí:
Výhody
- Může postavit zatarasy, pasti a jiné možnosti jak zpomalit postup útočníka nebo jej zabít
- Ví odkud nepřítel bude útočit - u velkých měst cca 3 vchody
Nevýhody
- Mají malé možnosti pro taktizování
- Musí se rozdělit podle vstupů do města.
Pro útočníky platí (tady to trošku rozvedu):
Výhody:
Mají větší možnost taktizování - uvedu příklad, jednoduchá taktika předsunuté oběti, útočník pošle skupinu 1 - 3 osob do útoku, obránci si jich všimnou začnou na ně útočit a nakouzlovat se, většinou skupinku zabijí. Jenže útočník třeba počká hodinu real a pak zaútočí v plné síle (jelikož obráncům mezitím padly kouzla a je zakazano odpočívat tak je to pro ně katastrofální)...
Mohou útočit jen na jednu bránu - v krátkém čase dokáží získat relativně velkou výhodu, než dorazí posily.
A nebo mohou útočit na všechny brány - což je mnohem zajimavější - obránci pak začnou zmatkovat a boj je pro ně prohraný (U NPC pak většinou všechny npc se rozběhnou na jednu stranu a to je pro ně smrtelné).
Nevýhody:
- Obránce může využít nějakou pseudo-sebevražednou taktiku, či vytvořit past.
- Útočníků musí být daleko více než obránců
- Útočníci neví dopředu co je čeká - náhodně umístěné smrtelné pasti jsou tvrdým oříškem
Poznámka: Jak už jsem zmínil útočníků musí být více než obránců, nebo musí mít obránci intelinci 8 a menší. Jedinná výjimka je stealth akce. Ale tu jsem tady ještě nezažil, celkově za celou dobu co hraju jsem ji zažil jen jednou - a to když na K1 mě přišli osvobodit žoldáci.